Klasični manikir

Nase ruke, konstantno su izlozene stetnim uticajima okoline poput deterdzenata i ostalih hemikalija koje se koriste u domacinstvu.U zimskom period dodatni stetni uticaj na kozu ruku ima i hladnoca, kao i vetar. Redovnim dolaskom na manikir, bar jednom mesecno, vase ruke dobijaju potrebnu negu, izgledaju uredno I zdravo, Nakon oblikovanja noktiju, poloranja nokatne ploce I sredjivanja zanoktica, nanosimo obican lak.

Klasičan manikir je najjednostavnija vrsta manikira po čemu je i dobio ime. On je pogodan za već negovane ruke sa malo problematike. Najčešće je izbor klijenata koji žele jednostavan i brz tretman.

Klasičan manikir se sastoji iz više segmenata. Tretman za počinjemo potiskivanjem zanoktica kako bi uklonili mrtvu kožu sa nokatne ploče. Višak zanoktica koji je sada izražen ukljanjamo manikir kleštima. Kod uklanjanja zanoktica je veoma bitno obratiti pažnju na količinu koja se odstranjuje. Važno je napraviti razliku između viška kože i kože koja okružuje nokat. Previše isecanje kože oko nokta može dovesti do krvarenja i povreda.

Sledi oblikovanje i skraćivanje noktiju koje se radi ili prema želji klijenta ili shodno obliku zanoktica. To činimo turpijom i povlačimo je samo u istom smeru kako ne bi izazvali listanje noktiju.

Zatim sledi poliranje polir turpijom kako bi nokti dobili visok sjaj. Na ovaj način se lak zadržava znatno duže na nokatnoj ploći. Obavezna priprema za lakiranje je baza koja može imati hranljiva svojstva, ojačavajuće delovanje ili dodatne vitamine koji su potrebni noktu. Baza takođe štiti nokat od pucanja, od tamnjenja izazvanim tamnim lakovima i obezbeđuje dugotrajnost laka.

Sledi nanošenje laka za nokte u dva tanka sloja. Bitno je nanositi lak za nokte tačno do zanoktica kako bi nokat izgledao besprekorno. Kod širih nokatnih ploča lak nanosimo tako da bude milimetar/dva odaljen od strana nokta. Završni bezbojni lak će ubrzano osušiti lak na noktima i dati mu sjaj. Ulje za zanoktice je obavezan deo tretmana kako bi nahranilo i omekšalo tretiranu kožu oko noktiju.

Marija Petrović
Marija Petrović
28. jun 2020.
Opširnije
Sve što mogu da kažem je da sam zadivljena kozmetičkim studiom Artistry Lux i uslugom u njemu. Veoma je laka komunikacija i zakazivanje, salon je čist, a osoblje salona veoma ljubazno.
Simona Jovanović
Simona Jovanović
1. avgust 2020.
Opširnije
Artistry Lux kozmetički salon je najbolji kozmetički salon na Zvezdari koji sam do sada posetila i veoma ću se rado vratiti u njega. Sve pohvale sa moje strane!
Milica Stojanović
Milica Stojanović
8. avgust 2020.
Opširnije
U ovom salonu sam se prvi put susrela sa tehnikom ojačavanja i nadogradnje noktiju dipping prah tehnikom. Topla preporuka za sve devojke koje još uvek nisu probale!

Zakažite termin

Želite da zakažete tretman ili da postavite pitanje?
Pozovite nas: 065 4662 786 ili popunite formu na kontakt stranici i ubrzo ćemo vas kontaktirati.