Dipping prah tehnika

Ako niste fan trajnog laka ili gela, onda sigurno znate da je teško postići da vam manikir traje dve nedelje. Zato vas upoznajemo sa alternativom klasičnog trajnog manikira – tzv. “dip powder” tehnikom! Ovaj manikir traje duže nego vaš trajni lak, a tehnika “izrade je vrlo interesantna – nokti se umaču u teglicu pigmentovanog praha! Ovaj manikir trend će biti izuzetno popularan ove i narednih godina, zato u nastavku donosimo sve što treba da znate o dipping prah tehnici.

Šta je tačno dipping powder manikir tehnika?

“Dip powder” je nova tehnika izrade trajnog manikira, koja dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država. Radi se o tehnici koja je nešto između regularnog manikira i akrila. Za razliku od klasičnih trajnih manikira (gel-lak ili gel), kod “dip powder” tehnike se UV lampa ne koristi, već se nokti umaču u pigmentovani prah – otuda i naziv tehnike dipping powder ili dipping prah tehnika.

Između baznog i top coata, nokat se umače u teglicu praha u željenoj boji, za manikir koji traje 3-4 nedelje. Ovaj manikir nije nužno nova stvar u 2021. godini – dipping prah tehnika postoji već godinama, ali je tek nedavno stekla izuzetnu popularnost na društvenim mrežama.

Kako se radi dipping prah tehnika?

Tačni koraci izrade dipping prah tehnike variraju od formule do formule proizvoda. Mi u nasem salonu koristimo Nugenesis diping iz Canade.  Uopšteno, nail tehničar će najpre očistiti vaš prirodni nokat od suvišne masnoće,pritom nece  koristiti  ostru turpiju vec samo blok polir turpiju za prirodne nokte. Zatim ih nalakirati specijalnim baznim lakom. Potom, svaki nokat se umače u teglicu praha u boji, nakon čega se uklanja višak praha. Boja se potom ispolira I ostaje da se stavi zavrsni top coat sjaj. Rezultat su nokti prironog izgleda  koji mogu trajati 3+ nedelja.

Da li je dipping prah tehnika bezbedna za nokte?

Profesionalci iz sveta nege I ojacavanja noktiju tragali su za tehnikom koja ce biti bezbedna za nokat I organizam. Tehnika koja nece ostetiti prorodan nokat ni tokom izrade ni tokom skidanja samog materijala. Nugenesis kompanija , za koju smo se mi odlucili I sa kojom saradjujemo 5 godina, poseduje sve sertifikate o bebzbednosti praha  po nokat I organizam.  Na njihovim teglicama je oznaka Organski proces, za sam postupak proizvodnje praha. Tecnosti koje se koriste za nanosenje boja, u sebi sadrze vitamin E I calcium koji dodatno neguju vas nokat.

Kako se uklanja "dip powder" manikir?

Uklanjanje dipping tehnike je vrlo jednostavno. Potrebno je da se povrsina praha malo isturpija, zatim stavi vata natopljena sa acetonom I  uvije alu folijom. Ovim  nacinom skidanja, izbegavamo turpijanje materijala do nokatne ploce I njeno ostecenje. Vasi nokti I posle nekoliko korekcija ostace zdravi I cvrsti.

Da li je "dip powder" tehnika za vas?

Ako ste već fan trajnog manikira i redovno stavljate gel ili gel-lak, nema razloga da ne probate i “dip powder” tehniku.     

Imate problem sa alergijama na gel ili UV lampu? Nas Nugenesis prah ne stavara alergije. Tokom 5 godina rada nismo imali zalbu da je doslo do alergije na prah.

Niste zadvoljni debljinom gela i gel laka? Nas dipping daje prirodan izgled vasim noktima

Do sada, niste nikad ojacavali nokte da ne bi vase prirodne ostetili? Dipping tehnika je savrsena za vas. Priprema nokta nije agresivna I nokatna ploca se ne turpija ostrim turpijama.I posle nekoliko korekcija vasi nokti ostaju cvrsti.

Imate prirodno tanke I slabe nokte, sklone listanju? Oporavite ih uz dipping. Prah na bazi titnijuma, kaucuka,vitamina E I calciuma, oporavice vase nokte.  Konacno cete imati  sredjene I ojacane nokte ¾ nedelje   

Zelite da produzite nokte ali ne i da vam se osteti lepkom za tipse ili imate alergiju na gel? Dipping nadogradnja je resenje za vas.  Ne koristimo klasican lepak, vec tecnost I flexibilne tipse koji su topivi u acetonu. Dobicete produzene nokte, a pritom vodeci racuna da vas prirodan nokat ostane zdrav     

Trudnice se rado odlucuju za dipping tehniku. Materijal je bezbedan za organizam a pritom ne koristimo UV lampu.

Marija Petrović
Marija Petrović
28. jun 2020.
Opširnije
Sve što mogu da kažem je da sam zadivljena kozmetičkim studiom Artistry Lux i uslugom u njemu. Veoma je laka komunikacija i zakazivanje, salon je čist, a osoblje salona veoma ljubazno.
Simona Jovanović
Simona Jovanović
1. avgust 2020.
Opširnije
Artistry Lux kozmetički salon je najbolji kozmetički salon na Zvezdari koji sam do sada posetila i veoma ću se rado vratiti u njega. Sve pohvale sa moje strane!
Milica Stojanović
Milica Stojanović
8. avgust 2020.
Opširnije
U ovom salonu sam se prvi put susrela sa tehnikom ojačavanja i nadogradnje noktiju dipping prah tehnikom. Topla preporuka za sve devojke koje još uvek nisu probale!
Ana Živković
Ana Živković
28. avgust 2020.
Opširnije
Prvi put sam posetila ovaj salon u avgustu mesecu 2020. godine i veoma sam zadovoljna kvalitetom usluge. Preporučujem devojkama da probaju dipping prah tehniku.
Valentina Nikolić
Valentina Nikolić
19. septembar 2020.
Opširnije
Navikla sam se na Artistry Lux kozmetički salon i ne mogu sebe da zamislim da idem u bilo koji drugi salon. Definitivno najbolji salon lepote u kojem sam ikada bila.
Sofija Janković
Sofija Janković
20. oktobar 2020.
Opširnije
Salon je veoma čist, a devojke koje rade u salonu su veoma prijateljski nastrojene. Odmah na prvi pogled se vidi da vole svoj posao i sa zadovoljstvom ispunjavaju sve zahteve klijenata.

Zakažite termin

Želite da zakažete tretman ili da postavite pitanje?
Pozovite nas: 065 4662 786 ili popunite formu na kontakt stranici i ubrzo ćemo vas kontaktirati.