Pedikir

Pedikir je odličan način da svojim stopalima pružite osnovnu negu. Pedikir je oblast estetike koja se odnosi na negu kože stopala kao i noktiju. Vrste pedikira koje možemo ponuditi klijentima su estetski i callux.

Estetski pedikir

Želite da preko leta imate nežna i glatka stopala, baš kao ona koje viđate u ženskim časopisima i katalozima. Kada pomislite na toplo vreme prva asocijacija je lagana obuća i odeća.

Sigurno vam kroz misli prolazi mali crv sumnje da vaši tabani nisu sjajni posle par meseci kuvanja i sakrivanja u toplim čarapama. Znate da tokom hladnijih dana koži nedostaje vlažnost, što je dovoljan razlog za svrab stopala, kao i znojenje, sušenje i pucanje peta.

Ne želite svakako da vam se ovo desi. Zar ne? Da bi vaše noge uvek izgledale lepo, a prsti i stopala ženstveno potrebno je da povremeno odradite estetski pedikir.

Estetski pedikir je koristan tretman za svakoga ko vodi računa o sebi i brine o svom telu. Brigom o stopalima pokazujete da cenite i vrednujete sebe, a to mnogo govori o vašoj ličnosti, stabilnosti i visokom samopouzdanju.

Stopala su najopterećeniji deo tela jer svakoga dana u proseku napravimo između 8.000 i 10.000 koraka. Samo dok stojimo ono trpi najveće operećenje, jer nosi celu težinu našeg tela. A kada hodamo oslonac se prebacuje na prednji deo stopala. Zbog svega toga važno je da ih pazimo, kako bi što duže sačuvali lep izgled, fizičku snagu tela i zdravlje.

Estetski pedikir predstavlja sveobuhvatan kozmetički tretman kojim se neguje spoljašnji izgled stopala, prstiju i noktiju na nogama. Time što redovno održavate higijenu stopala pokazujete da brinete svom izgledu i zdravlju. Ovaj kozmetički tretman obuhvata pravilnu negu stopala i noktiju. To je zapravo opuštajući tretman koji masažom i sređivanjem tabana, pete i noktiju pomaže da se stopala očiste.

Estetski pedikir podrazumeva:

  • piling – uklanjanje mrtvih slojeva kože sa peta, tabana i predela oko prstiju,
  • estetsko sređivanje zanoktica i kutikula,
  • skraćivanje i oblikovanje noktiju na nogama,
  • masažu i hidrataciju stopala,
  • ulepšavanje i premazivanje noktiju.


Ceo postupak za estetski pedikir počinje omekšavanjem, tj. potapanjem nogu u toplu vodu. Kada ono omekša lakše se radi piling za stopala i brže se uklanjaju nataloženi slojevi prljavštine i ispucale kože sa peta. Nakon toga sledi sređivanje i oblikovanje noktiju. Na kraju sledi kratka masaža, kada se stavlja hranljiva krema za noge ili losion. Nokti se mogu ukrašavati i ulepševati po želji, ali svakako u estetski pedikir ulazi i lakiranje nokza i premazivanje zaštitnim slojem. Pravilan postupak jednog tretmana za estetski pedikir izgleda ovako.

Najvažnije i najbolje prednosti ovakvog pedikira su od neprocenljivog značaja.

Poboljšava cirkulaciju

Estetski pedikir je dobar jer poboljšava cirkulaciju u nogama, što je i razlog za brži rast noktiju. Takođe, strujanje krvi smanjuje bol i greje noge.

Otkriva bolest noktiju

Redovan estetski pedikir može pomoći da se na vreme otkriju eventualni problemi. Može da se oseti neprijatan miris, ali i drugi problem poput kurijeg oka, gljivica na noktima, perutanja kože, atletskog stopala, hiperkeratoze i ekcema i slično. Dobra stvar je što ovi problemi mogu brzo da se srede ako se otkriju u ranoj fazi.

Neprijatan miris zbog znojenja nogu može biti veoma neugodan. Ako primetite da vam se noge znoje više nego inače obavezno to sprečite.

Vraća vlažnost stopala

Ako su vaša stopala suva i ispucala, estetski pedikir je odličan izvor vlage. Tretmanom se sprečava stvaranje novih pukotina na peti, tabanima i prstima i smanjuje se šansa se pojavu i širenje gljivičnih infekcija.

Zdravija koža

Stopalo se znoji, isto kao i drugi delovi tela i svakodnevno je izloženo prljavštini iz okoline. Estetski pedikir čisti stopalo od prljavštine, znoja i nataloženih mrtvih ćelija kože, naročito sa pete gde se slojevi najviše sakupljaju.

Opušta noge

Još jedna prednost kada je estetski pedikir u pitanju – utiče na relaksaciju i opuštanje. Masaža može da pomogne da se oslobodite napetosti i stresa, što svakako vraća pozitivnu energiju.

Ako je posao kojim se bavite naporan, stalno se krećete i opterećujete stopala sigurno ste dosta umorni. Bol u nogama javlja se i od stajanja, a masaža je spas jer smanjuje umor i uklanja napetost iz nogu, opušta i smanjuje napetost mišića. Takođe smanjuje i bolove u zglobovima i mišićima.

Callux pedikir

Callux je inovativna metoda pedikira u kojoj nema klasičnog potapanja stopala u kadicu već se umesto vode koriste aktivna pena i gel kako bi omekšali kožu i pripremili je za pedikir. Sve se to događa u puno kraćem vremenskom periodu pa je ušteda vremena zagarantovana. Još jedna novost je da se pri Callux pedikiru uopšte ne upotrebljava nožić. Nema više struganja i ”reckanja”, što automatski čini ovu vrstu pedikira izuzetno pogodnom za dijabetičare. Ona ne samo da umanjuje već potpuno izolira mogućnost posekotina. Ova vrsta pedikira sjajna je i za trudnice jer se svi Callux proizvodi temelje na potpuno prirodnim kiselinama. Dakle, nema mogućnosti posekotina i nema štetnih sastojaka. Nama ovo zvuči sjajno, a vama?!

Marija Petrović
Marija Petrović
28. jun 2020.
Opširnije
Sve što mogu da kažem je da sam zadivljena kozmetičkim studiom Artistry Lux i uslugom u njemu. Veoma je laka komunikacija i zakazivanje, salon je čist, a osoblje salona veoma ljubazno.
Simona Jovanović
Simona Jovanović
1. avgust 2020.
Opširnije
Artistry Lux kozmetički salon je najbolji kozmetički salon na Zvezdari koji sam do sada posetila i veoma ću se rado vratiti u njega. Sve pohvale sa moje strane!
Milica Stojanović
Milica Stojanović
8. avgust 2020.
Opširnije
U ovom salonu sam se prvi put susrela sa tehnikom ojačavanja i nadogradnje noktiju dipping prah tehnikom. Topla preporuka za sve devojke koje još uvek nisu probale!
Ana Živković
Ana Živković
28. avgust 2020.
Opširnije
Prvi put sam posetila ovaj salon u avgustu mesecu 2020. godine i veoma sam zadovoljna kvalitetom usluge. Preporučujem devojkama da probaju dipping prah tehniku.
Valentina Nikolić
Valentina Nikolić
19. septembar 2020.
Opširnije
Navikla sam se na Artistry Lux kozmetički salon i ne mogu sebe da zamislim da idem u bilo koji drugi salon. Definitivno najbolji salon lepote u kojem sam ikada bila.
Sofija Janković
Sofija Janković
20. oktobar 2020.
Opširnije
Salon je veoma čist, a devojke koje rade u salonu su veoma prijateljski nastrojene. Odmah na prvi pogled se vidi da vole svoj posao i sa zadovoljstvom ispunjavaju sve zahteve klijenata.
Maša Ristić
Maša Ristić
21. novembar 2020.
Opširnije
Ambient i usluga su vrhunski, a osoblje salona veoma profesionalno. Prostor je urađen tako da sam se osećala kao kod svoje kuće. Definitivno ću se vratiti, bez sumnje!
Anđela Kovačević
Anđela Kovačević
27. januar 2021.
Opširnije
Radila sam već nekoliko puta nokte u ovom kozmetičkom salonu, sigurno su jedan od najboljih kozmetičkih salona u Beogradu. Nekoliko puta su mi izašli u susret u minut do 12.

Zakažite termin

Želite da zakažete tretman ili da postavite pitanje?
Pozovite nas: 065 4662 786 ili popunite formu na kontakt stranici i ubrzo ćemo vas kontaktirati.